Tefsir Dersleri

30 Gün’e 30 Ayet Tefsiri

Mehdeviyet ve İtikad Dersleri

Mehdeviyet ve İtikadi konuların her cumartesi Hasan Karabulut ‘un yorumuyla ortaya konulduğu canlı ders

FARSÇA A1 B (Canlı Ders)

Farsça’yı daha iyi konuşabilmek ve anlamak için dersler

EŞARİLİK

Eş’arilik, Ebu’l-Hasan el-Eş’ari tarafından kurulan bir İslami kelam ekolüdür ve Ehlisünnet’in iki ana teolojik ekolünden biridir. Akıl ve vahiy arasındaki dengeyi gözeterek İslam inançlarını savunmayı amaçlar.

FARSÇA B1 A (Canlı Ders)

Farsça’yı daha iyi konuşabilmek ve anlamak için dersler

FARSÇA C2 A (Canlı Ders)

Farsça’yı daha iyi konuşabilmek ve anlamak için dersler

MEZHEPLER VE FIRKALAR

Bu ders, İslam dünyasında tarih boyunca ortaya çıkan Şia ve Sünni mezheplerinin temel doktrinlerini, tarihsel gelişimlerini ve aralarındaki ayrışma ve birleşme noktalarını incelemektedir. Fırkalar ve mezheplerin, İslam’ın siyasi, sosyal ve kültürel yapıları üzerindeki etkilerini ele alır.

İMAMET

Kelam 3 dersi, İmamet (İmamlık) kavramını teolojik ve felsefi açıdan ele alır. İmamet, İslam toplumunu yönetme yetkisi ve imamların masumiyetine dair çeşitli inançları inceler.

YENİ KELAM-2

Yeni Kelam 2, İslam kelamının modern düşünce akımları, teknolojik ilerlemeler ve sosyal değişimlerle nasıl entegre olabileceğini derinlemesine ele alan bir derstir. Bu ders, Yeni Kelam 1’in devamı niteliğinde olup, daha karmaşık ve güncel teolojik sorunları irdelemeyi amaçlar.

YENİ KELAM-1

Yeni Kelam 1 dersi, klasik İslam kelamının modern zamanlardaki sorunlarla nasıl başa çıkabileceğini inceleyen bir derstir. Modern bilim, felsefe, ahlak ve toplumsal sorunlar bağlamında kelamın yeniden yorumlanması üzerinde durur.

EHLİSÜNNET’TE TEFSİR EKOLLERİ

“Ehlisünnette Tefsir Ekolleri ve Kaynakları” dersi, İslam düşünce geleneğinde önemli bir yere sahip olan Ehlisünnet perspektifinden Kuran’ın yorumlanmasıyla ilgili farklı yaklaşımları ve tefsir ekollerini inceler. Bu ders, Ehlisünnet tefsir geleneğini, temsilcilerini, metotlarını ve önemli tefsir eserlerini tanıtmayı amaçlar.

FIKIH USULÜ